Usuari      Contrassenya     
 
 
Central de Casos Pràctics
Presentació | Normes pels autors | Casos pràctics | Premis i activitats
 
Presentació

L'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) sempre ha mostrat una voluntat clara d'enfortir el vincle entre Universitat i Empresa en l'àmbit de la comptabilitat, ja sigui amb la organització de jornades amb professionals del sector, organització de cursos o la incentivació d'eines pràctiques per a presentar contingut teòric.
 
Què és la Central de Casos'

Aquesta Central de Casos representa un pas més en la utilització de tècniques innovadores que mantinguin l'excel·lència docent i l'enfortiment del vincle entre Universitat i Empresa.

A partir d'aquesta secció es posarà a disposició dels alumnes, professors, professionals, etc. una selecció dels millors casos pràctics en comptabilitat i finances que descriguin situacions reals a empreses i donin peu a reforçar conceptes bàsics dins el món de les finances.
 
Es  convida per tant a tots els professors que ho desitgin a col·laborar amb aquesta Central de Casos per tal d'enriquir-la encara més i poder dotar a la resta de professors d'una eina útil i atractiva per a mantenir l'alta qualitat de la seva docència.
 
Mètode del cas i la seva importància

El mètode del cas té els seus orígens en la Facultat de Dret de la Universitat de Harvard, quan en 1870 Chistopher Laudell el va introduir com a estratègia per a la formació de professionals.

És una tècnica docent activa, centrada en la investigació per part de l'estudiant sobre un problema real i específic que l'ajuda a adquirir la base per a un estudi inductiu (Boehrer i Linsky, 1990), és a dir, un mètode d'aprenentatge basat en la participació activa, cooperativa i en el diàleg democràtic dels estudiants sobre una situació real (Asopa i Beve, 2001).

En el cas concret de l'àmbit en comptabilitat i finances, el mètode del cas representa una situació específica en una empresa, amb dades reals que s'han d'interpretar per a poder elaborar una anàlisi de la situació financera o funcional de l'empresa. Així, mitjançant l'anàlisi del problema o situació plantejada els estudiants poden posar en pràctica els coneixements adquirits i prendre una sèrie de decisions que afectarien a les finances i funcionament de l'empresa.
 
Llibreria "on-line"
Pla General de Comptabilitat-Edició 2014Ratios financieros de empresas que cotizan en la Bolsa Mexicana de Valores (2006-2015)
Gestión del Fondo de Maniobra. Guía para optimizar las existencias, las cuentas a cobrar y a pagarNúm. 22 Noves tendències en la direcció de l'empresa familiar
Empreses que menteixen. Com maquillen els comptes i com prevenir-ho i detectar-ho a tempsRàtios sectorials 2015.Comptes anuals (balanços i comptes de resultats) de 166 sectors i 25 ràtios per a cada sector (Llibre només disponible en pdf)
CHECK-LIST para el Diagnóstico Empresarial. Una herramienta clave para el control de gestión. Evaluación con plantillas de ExcelREPORTING con Tablas Dinámicas en Excel
Aplicación práctica de las tablas dinámicas con Excel para Excel 2007, 2010, 2013 y 2016Ejercicios Resueltos y comentados con el PGC. Adaptado a RD 602/2016 de 2 de diciembre (BOE de 17-12-16), por el que se modifican el PGC, PGC PYMES y normas de consolidación
Guia Tècnica per a l'elaboració del Balanç SocialNúm. 23 Prevenció i detecció del frau en l'empresa
Cálculo del Coste de Producción. Con ejercicios prácticos resueltos. Resolución ICAC 14-4-2015

 
Col·legis fundadors Suports institucionals
Sponsors
c/ Gal.la Placídia, 32, Edif. Col.legi d'Economistes de Catalunya 4a. Planta 08006 Barcelona · Tel. 93 416 16 04 extensió 2019 ·
Horari: de dilluns a dijous de 10:00h a 14:00h i de 15:00h a 19:00h, divendres de 9:00h a 15:00h. | Mapa web | Legal | Diseño web
sinfopac