Som 10.800 Socis     Fes-te soci                  
Usuari      Contrassenya     
 
 
Comissió de relacions comptabilitat-Fiscalitat
Objectius, Activitats i Membres | Documents | Inscripció
 
Objectius

A la web de la Comissió es mostren primer els documents preparats fins el juliol de 2007. A partir de setembre de 2007, s’ha renovat la composició de la Comissió i s’han actualitzat els seus objectius. La documentació que s’anirà emetent des d’aleshores es mostrarà en un apart nou del web.

La reforma de la comptabilitat de 1990 va introduir un nou model en les relacions entre comptabilitat i fiscalitat basat en l'autonomia entre ambdues normatives. Per altra banda, la Llei 16/2007 de reforma mercantil i el seu desenvolupament en els nous Plans Generals de Comptabilitat han donat lloc a uns canvis molt significatius en les normes de registre, valoració i presentació comptables, incloent, és clar, les relatives al tractament de la imposició societària.

Per altra banda, aquella Llei ha actualitzat la normativa fiscal a fi d’assegurar fins allà on sigui possible la neutralitat impositiva de la reforma. Tanmateix, malgrat aquesta voluntat de neutralitat, la reforma comptable té efectes fiscals més o menys evidents.

Tenint en compte els aspectes esmentats, els objectius de la present Comissió són:

  • Analitzar les implicacions de la nova normativa comptable en el tractament de l’impost sobre societats.
  • Analitzar els possibles efectes fiscals de la nova normativa comptable, tenint en compte la normativa fiscal actualitzada.
  • Informar tant dels canvis com de les possibles repercussions del mateixos.

 

Activitats

Per a l'adequat compliment dels objectius relacionats en l'apartat anterior, les tasques a dur a terme seran les següents:

  • Debatre tant els aspectes comptables com els fiscals de la Reforma més necessitats d’una interpretació adequada.
  • Informar del aspectes debatuts a través de la web de l’Associació.
  • Divulgar els aspectes considerats més rellevants a través de notes d'opinió i posicionament, taules rodones i d’altres.
  • Promoure gestions (o donar suport a d’altres iniciatives existents) de cara a l’Administració a fi d’aclarir o modificar els aspectes més deficients de la reforma.

 

Membres

President: Santiago Doce Coordinadors: Gemma Palet i Domingo Palos Enllaç junta: Anselm Constans Membres: Josep C. Balague, Jordi Baqués, Antoni Bru, Joan Casals, Mª del Carme Coll, Marcel·lí Eixarch, José Luís Galipienso, Josep M. García Martin, Martí García Pons, Francesc Gómez, Fco. Javi Guerra, Deogracias Izquierdo, José Manuel Lizanda, Andreu Muñoz, Josep Mª Noguera, Xavier Osés, Joaquim Pallarès, Carlos Ramírez, Ferran Rodríguez, Miquel Sans, Juan José Sotelo, Josep Torras, Guillermo Vidal. 

 
Llibreria "on-line"
Aplicación práctica de las tablas dinámicas con Excel para Excel 2007, 2010, 2013 y 2016Empreses que menteixen. Com maquillen els comptes i com prevenir-ho i detectar-ho a temps
REPORTING con Tablas Dinámicas en ExcelGuia Tècnica per a l'elaboració del Balanç Social
CHECK-LIST para el Diagnóstico Empresarial. Una herramienta clave para el control de gestión. Evaluación con plantillas de ExcelRatios financieros de empresas que cotizan en la Bolsa Mexicana de Valores (2006-2015)
Cálculo del Coste de Producción. Con ejercicios prácticos resueltos. Resolución ICAC 14-4-2015Gestión del Fondo de Maniobra. Guía para optimizar las existencias, las cuentas a cobrar y a pagar
Ratios sectoriales 2015 Cuentas anuales (balances y cuentas de resultados) de 166 sectores 25 ratios para cada sectorEjercicios Resueltos y comentados con el PGC. Adaptado a RD 602/2016 de 2 de diciembre (BOE de 17-12-16), por el que se modifican el PGC, PGC PYMES y normas de consolidación
Núm. 22 Noves tendències en la direcció de l'empresa familiarPla General de Comptabilitat-Edició 2014
Núm. 23 Prevenció i detecció del frau en l'empresa

 
Col·legis fundadors Suports institucionals
Sponsors
c/ Gal.la Placídia, 32, Edif. Col.legi d'Economistes de Catalunya 4a. Planta 08006 Barcelona · Tel. 93 416 16 04 extensió 2019 ·
Horari: de dilluns a dijous de 10:00h a 14:00h i de 15:00h a 19:00h, divendres de 9:00h a 15:00h. | Mapa web | Legal | Diseño web
sinfopac