Logo
Portades
Amunt
Avall
Portada libro Revista de Contabilidad y Dirección núm. 17
Retribució Variable: Noves tendències

Varis autors
Editorial
Barcelona, 2013.  168 pàgines.
Preu soci: 18€
Preu no soci: 18,95€

La retribució variable és un element clau perquè les organitzacions aconsegueixin els seus objectius. És per això que la identificació dels aspectes més importants a tenir en compte a l'hora de dissenyar un adequat sistema de retribució variable s'ha convertit en un aspecte molt rellevant de la gestió.
En aquesta obra s'aborden varis dels principals temes relacionats amb els sistemes de retribució variable que estan més d'actualitat. Antoni Solé, Xavier Sales i Jordi Carenys aborden temes relacionats amb la retribució variable des de la perspectiva de la motivació de les persones, el control de gestió i el valor afegit econòmic (EVA). Amb un enfocament més doctrinal, Josep Maria Rosanas argumenta a favor i en contra dels diferents sistemes de retribució variable; mentre que Laura Vivas, Josep García Blandon, Laura Martínez i Cristina Pujol analitzen la relació entre les retribucions i el rendiment de l'empresa. Addicionalment, Javier Arellano i M. Carmen Aranda exposen el fenomen del ratcheting en l'àmbit de les retribucions variables. Finalment, els casos pràctics elaborats respectivament per Llorenç Begur i Maria Fontcalda Solé aporten exemples pràctics de sistemes de retribució variable.

Es tracta d'una obra que aporta una visió detallada dels principals aspectes tant conceptuals com a pràctics de les noves tendències en retribució variable, tant des d'una perspectiva professional com des de la perspectiva de la recerca.

 • Comprar.
 • Índex   Acrobat
 • Presentació   Acrobat

 • Notes tècniques:
  Acrobat Sistemes de retribució variable: avantatges i inconvenients
  Acrobat Retribució variable i el control de gestió
  Acrobat Sistemes d’incentius i creació de valor: l’EVA
  Acrobat Motivació i retribució variable. Un enfocament des dels recursos humans


  Articles doctrinals:
  Acrobat Les retribucions variables dels directius
  Acrobat Anàlisi de les retribucions del Consell i l’Alta Direcció a les empreses cotitzades espanyoles durant el periode 2005-2010
  Acrobat Oportunitats i riscos en la fixació d’objectius


  Casos pràctics:
  Acrobat Sistemes de Retribució variable en temps de crisis: viabilitat vs sistemes clàssics, el cas Impremta Digital Catalunya (IDC)
  Acrobat Sistemes de Reconeixemet de Valor afegit